Bezoek aan VUMC MS Centrum

IMG-20111220-00013.jpg

Afgelopen 20 december was het dan zover. Conny en André bezochten het VUMC, MS Centrum. Ze zijn op bezoek geweest bij het onderzoeksteam waar de opbrengst van de actie naar toe is gegaan. Dit onderzoeksteam onderzoekt de "blood Brain Barrier". In het Nederlands: de deltawerken van de hersenen.


André en Conny werden begeleid door Helga de Vries, het hoofd van dit onderzoek. Na bijgepraat te hebben over de stand van de actie en de afronding daarvan werden ze rondgeleid over de afdeling.
Vervolgens kregen ze voorlichting door enkele medewerkers van Helga. Hier hebben ze mooie inzichten gekregen in de werking van het team, de stand van het onderzoek en hoe dit in zijn werk gaat. Zeer veelomvattend allemaal. Het is een kwestie van lange adem voordat er daadwerkelijk resultaten beschikbaar zijn en voordat deze resultaten bruikbaar zijn bij de behandeling van MS. Veel geld is noodzakelijk en zal nog lange tijd nodig zijn.


Maar gelukkig zijn de mensen die aan het onderzoek werken allen zeer gemotiveerd om deze onderzoeken tot een goed resultaat te brengen. Conny en André zijn blij via de actie "Verder met MS" een bijdrage te kunnen leveren aan één van de vele onderzoeken.


Conny en André kijken met veel plezier terug op een interessante en bewogen ochtend. Ze wensen de onderzoekers nog veel succes!

Het ArchiefDe kweekkast