Onderzoek Delta Werken

Conny en ik hebben eindelijk een onderzoek geselecteerd waar we de opbrengsten van onze actie aan willen doneren. Het was een hele zoektocht. Er zijn zoveel interessante onderzoeken. Waar ga je dan je actie aan koppelen? Welk onderzoek spreekt het meeste aan? Wat voelt goed en hebben we zelf voldoende binding mee?

Wij vonden het belangrijk dat het een onderzoek is dat is gericht op behandeling of voorkoming van verslechtering van de gezondheid door MS. Genezing van MS is namelijk nog ver weg, het is dus zaak om in de tussentijd methoden te vinden om de effecten van MS te minimaliseren.

Het onderzoek wat we geselecteerd hebben om de opbrengsten van onze actie aan te doneren heet "Versterken van de delta werken van de hersenen" uitgevoerd aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Tijdens MS is de natuurlijke bescherming door de Bloed Hersen Barrière verstoord. Er ontstaan beschadigingen aan de bloedvaten en schadelijke stoffen dringen de hersenen binnen. Het versterken van de functie van de Bloed Hersen Barrière kan van groot belang zijn om verergering van MS te voorkomen. Meer informatie over dit onderzoek staat in bijgevoegd document.