Over MS Research

De Stichting MS Research is de enige, van oorsprong Nederlandse, organisatie op haar werkterrein, die door het Centraal Bureau Fondsenwerving te Amsterdam steunwaardig is bevonden en aan wie het Keurmerk is toegekend. De doelstelling van MS Research is het financieren en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS) en het geven van voorlichting over deze ziekte aan een breed publiek. Daarnaast subsidiëren zij patiëntenverenigingen voor het geven van voorlichting aan mensen met MS. In Nederland lijden 1 op de 1.000 mensen aan deze zenuwslopende ziekte. In Europa zijn dat 400.000 mensen en wereldwijd zijn er 2,5 miljoen mensen met MS.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel; de hersenen en het ruggenmerg. Het onderzoek van de afgelopen jaren heeft belangrijke vorderingen gebracht, de oplossing is er echter helaas nog niet. Daarom blijft MS Research energie steken in kwalitatief hoogwaardig onderzoek en daarvoor is geld nodig. Verdere informatie is te vinden op de website van MS Research (www.msresearch.nl).

De directeur, Dorinda Roos, van Stichting MS Research onderschrijft het belang van onderzoek en beveelt onze actie in deze brief van harte aan.