Multiple sclerose is een vreselijke ziekte met weinig behandelingsopties behalve hoop. Het slaat vaak al op jonge leeftijd toe en zorgt ervoor dat de getroffenen niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen wanneer ze in de bloei van hun leven zouden moeten zijn. Het dankt zijn naam aan het ‘gescleroseerde’ uiterlijk dat de vettige buitenste laag van het ruggenmerg, de myeline-omhulling, heeft wanneer het op medische scans wordt bekeken. Deze pleisters vertragen en stoppen zelfs elektrische transmissies van de hersenen naar de rest van het lichaam en vice versa. Na verloop van tijd vertragen kracht en beweging en gaan volledig verloren.

Behandelingen voor multiple sclerose hebben niet erg goed gewerkt, maar medicijnfabrikanten en onderzoekers proberen altijd behandelingen te ontwikkelen om de ziekte, zo niet te genezen, op zijn minst verlichting te bieden van hun symptomen. Sommige medicamenteuze behandelingen die veelbelovend leken te zijn, blijken, zoals gewoonlijk, ernstige gevolgen te hebben, zoals: herseninfecties door het medicijn Rituximab en een toename van kanker door een klasse geneesmiddelen die bèta-interferonen worden genoemd! Wat een keuze om te moeten maken voor beter functioneren.

Maar het lijkt erop dat MS-patiënten die keuze misschien niet meer hoeven te maken. Een nieuwe studie toont aan dat degenen die ZEER hoge doses vitamine D-supplementen slikten, gemiddeld ongeveer 14.000 IU’s per dag, de frequente terugvallen van de ziekte konden voorkomen. Deze hoge doses vitamine D-supplementen hielpen de patiënten in het onderzoek aanzienlijk om hun huidige niveau van functioneren te behouden zonder vrijwel geen nadelige effecten. Maar het is enigszins verbijsterend dat de onderzoekers andere MS-patiënten waarschuwden om niet meer dan 4000 IU’s vitamine D per dag in te nemen totdat de behandeling veilig was gebleken.

Dit is om twee redenen verbijsterend. Eén omdat de veel lagere doseringen van 4.000 IU’s die in de studie werden gebruikt absoluut geen voordeel lieten zien; en twee omdat studie na studie al heeft aangetoond dat hoge doses vitamine D veilig zijn. In feite had de Universiteit van Toronto, de onderzoeksfaciliteit voor DEZE studie, eerder in een VERSCHILLENDE studie verklaard dat er “geen bewijs is van nadelige effecten van het nemen van 10.000 IU vitamine D per dag”.

Maar zelfs als u sceptisch bent over het nemen van hoge doses vitamine D in pilvorm, waarbij de kans bestaat dat u teveel neemt als u geen regelmatige vitamine D-bloedtest krijgt, kunt u GRATIS een hoge dosis vitamine D krijgen door gewoon uw huid blootstellen aan zonlicht.

Als je een lichte huid hebt en het grootste deel van je lichaam blootstelt aan direct zonlicht gedurende de tijd die je nodig hebt om ook maar een klein beetje roze te worden, zul je tot wel 200.000 IU’s vitamine D aanmaken. Interessant is dat, ook al maakt het lichaam zulke een grote hoeveelheid vitamine D in één keer, er is NOOIT een geregistreerde overdosis vitamine D door te veel zon.

Hoewel dit misschien de eerste studie is die de effectiviteit van vitamine D aantoont om terugval bij MS te voorkomen, is er al een precedent voor het gebruik van vitamine D bij de ziekte. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat hogere niveaus van vitamine D in de eerste plaats effectief zijn bij het VOORKOMEN van multiple sclerose. Een andere studie toonde aan dat het aantal gescleroseerde gebieden op het ruggenmerg met wel HALF kon worden verminderd met dezelfde hoge dosis vitamine D die in deze studie werd gebruikt !! Vitamine D-onderzoekers zoals Oliver Gilley, die uitgebreide studies hebben gedaan naar het hoge percentage multiple sclerose in Schotland, hebben jarenlang aangedrongen op hogere niveaus van vitamine D om deze te voorkomen ziekte af te weren.

Dus terwijl medicijnonderzoekers blijven zoeken naar de nieuwste beste medicamenteuze behandeling, dringt Groot-Brittannië er bij zijn premier op aan miljoenen ponden te besteden aan stamcelonderzoek en creëert de Multiple Sclerosis Society of Canada nieuwe trainingscentra die zijn ontworpen om “onze capaciteit om MS-onderzoek uit te voeren te vergroten. door opleiding van de volgende generatie MS-onderzoekers “; de “volgende generatie” voor de preventie EN behandeling van deze ‘ongeneeslijke’ ziekte zit hier recht voor ons, op dit moment. Hoewel u misschien de risico’s en voordelen van het krijgen van uw vitamine D door de zon moet afwegen, is deze veilige en effectieve behandeling voor multiple sclerose volledig gratis en is er geen verzekering vereist.