Is er een persoon in je kennissenkring overleden en wil je de nabestaanden graag een hart onder de riem steken? Dan is het een mooi idee om een rouwboeket te laten bezorgen. Maar hoe werkt dit allemaal en wat voor stappen dien je te ondernemen om een rouwboeket te laten bezorgen? Hieronder meer informatie daarover. 

Laatste wens overledene

Op de rouwkaart staat vaak vermeld wat de laatste wens was van de overledene. Hield diegene erg van bloemen, dan is het een mooi eerbetoon om een rouwboeket te laten bezorgen. Staat er echter expliciet dat er geen bloemen gewenst zijn? Doe dit dan ook zeker niet! Dit kan uit geloofsovertuiging zijn, maar ook persoonlijke voorkeur. Kijk ook of er een adres op staat over waar de overledene ligt opgebaard, zodat je weet of de bloemen daar naartoe gestuurd dienen te worden. 

Rouwboeket juist adresseren

Het klinkt wellicht raar, maar rouwboeketten die je naar een rouwcentrum laat sturen, adresseer je altijd ter attentie van de overledene. In een rouwcentrum liggen vaak meerdere mensen opgebaard en zo weet je zeker dat het rouwboeket op de juiste plek terechtkomt. Ook als je de meisjesnaam of meerdere namen van diegene weet, kun je dat het beste voor de zekerheid vermelden. 

Waar laten bezorgen

Wordt de overledene in het rouwcentrum opgebaard of juist thuis? Let daar goed op om te kijken waar je het rouwboeket naartoe dient te sturen. Ook bij een thuisopbaring kan het zo zijn dat de bloemen naar het uitvaartcentrum gestuurd dienen te worden. Vaak kun je deze informatie op de rouwkaart vinden. Rouwbloemen laten bezorgen op de juiste plek vergt dus wel enige nauwkeurigheid. 

Juiste bezorgdatum

Zorg ervoor dat je een mooi boeket samenstelt en je de bloemen tijdig besteld en duidelijke afleverinstructies aan de bloemist doorgeeft. Wil je het rouwboeket tijdig in het rouwcentrum aanwezig hebben voor de dienst? Geef dan ook duidelijk de datum en tijd van de dienst aan. Zo weet je zeker dat het rouwboeket tijdig op de juiste locatie aanwezig is om de overledene een mooi laatste eerbetoon te kunnen geven.