In steeds meer woningen wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van een zogenaamde waterontharder. Dat deze keuze wordt gemaakt zal wellicht niemand meer verbazen. Het is dan ook absoluut zo dat het aanschaffen van een dergelijk toestel ervoor kan zorgen dat je in één klap kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Vooraleer je ook zelf een dergelijke investering gaat doen spreekt het evenwel voor zich dat je wellicht graag meer te weten zal willen komen over de prijs waterontharder waarvan sprake is. Wat deze prijs betreft is het zeker een goed idee om even grondig aandacht te besteden aan de informatie die je hieronder aantreft. 

Hoe wordt de prijs waterontharder bepaald?

De prijs waterontharder zal in de praktijk in het bijzonder worden bepaald op basis van het soort systeem waarvan sprake is. Wat betekent dit nu concreet? Zeer eenvoudig. Bij het aanschaffen van een waterontharder is het zo dat je een keuze zal moeten maken tussen deze exemplaren:

  1. Een mechanische waterverzachter;
  2. Een elektronische waterverzachter; 

In veel gevallen wordt er gekozen voor deze eerste optie omdat er sprake bij is van een werkwijze waarbij een spoeling met zout plaatsvindt. Voor dit toestel geldt dat ze werkt met behulp van waterdruk waardoor er geen sprake is van bijkomende elektriciteitskosten. In het bijzonder in deze tijd waarin de energiekosten de pan uit swingen spreekt het voor zich dat dit geen overbodige luxe is, integendeel. Wil je graag zoveel mogelijk kunnen besparen op de prijs waterontharder? Dan zal de keuze voor een mechanisch exemplaar al snel zijn gemaakt. 

Met welke prijs moet je rekening houden?

Wat de waterontharder prijs betreft zal de praktijk je al snel duidelijk maken dat er geen sprake is van een echt, vaste prijs. In plaats daarvan is het dan ook zo dat je even goed de verschillende soorten exemplaren ten opzichte van elkaar zal willen gaan vergelijken. Gemiddeld gezien kan je reeds een instapmodel van een mechanische waterverzachter kopen voor een prijs beginnend ergens rond de 700 euro. Kies je toch eerder voor een elektronisch exemplaar? In dat geval zal de prijs stijgen naar gemiddeld zo’n 900 euro. De keuze voor een mechanisch exemplaar ligt niet alleen op vlak van aankoop, maar ook op vlak van gebruik gemiddeld lager. 

Kan je de prijs waterontharder drukken of niet?

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat de prijs waterontharder in de praktijk danig verschilt afhankelijk van of je kiest voor een mechanisch of voor een elektrisch exemplaar. Dit gezegd hebbende is het zo dat je ook nog op een andere manier kan besparen.

De populariteit waar waterontharders tegenwoordig over beschikken heeft er de voorbije jaren voor gezorgd dat steeds meer winkels ze zowel online als offline zijn gaan aanbieden. Bijgevolg heeft dit er natuurlijk ook voor gezorgd dat de onderlinge concurrentie danig is toegenomen met alle gevolgen van dien. Door een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende shops die waterontharders verkopen is het dan ook doorgaans mogelijk om een mooie besparing te realiseren. Zo hou je de kosten voor jouw waterontharder altijd sterk binnen de perken.