Teveel haar is vaak niet het probleem, wel haar dat op plekken zit waarvan je vindt dat het daar niet thuishoort. Voor vrouwen is dat bijvoorbeeld bij de bovenlip. En je kunt harsen en epileren hoe je wilt, in de kortste tijd is er weer nieuwe aangroei. Vandaar dat veel mensen zich ook aanmelden bij een laserkliniek. Hier kun je behandelingen krijgen voor Laser Hair Removal. In dit artikel wordt getracht duidelijk te maken dat de oude lasertechnieken al goed werk deden maar dat de nieuwste generatie lasers nog veel betere effecten geeft.

 

Van licht naar warmte

Met Laser Hair Removal kun je op medische wijze haar in je lichaam (en in je gezicht) verwijderen. Deze techniek benut het laserlicht om het melanine in de haarzakjes, het pigment dus, te absorberen en om te zetten in warmte. Die warmte beschadigt dan de haarzakjes zodat ze niet langer haren produceren. Sowieso hebben conventionele lasers al een paar streepjes voor op vrij barbaarse technieken zoals epileren en harsen. Laseren leverde altijd al het volgende op:

 

  • Permanente haarvermindering
  • Snelle en efficiënte behandelingen (paar minuten tot een uurtje)
  • Verminderend ongemak en irritatie (niet de pijn die je ervaart bij epileren of harsen)
  • Nauwkeurigheid (alleen die gebiedjes bewerken waar het om gaat en omliggend weefsel dus heel laten)
  • Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes (van bovenlip tot gehele rug)
  • Verbetering van huidtextuur (laseren kan ook fijne huidlijntjes en rimpeltjes verminderen)

 

Laser Hair Removal in de upgrade

De moderne lasertechnieken kunnen het bovenstaande natuurlijk ook. Alleen zijn ze nog preciezer geworden dan de oudere modellen. Ze kunnen doelgerichter de haarfollikels raken. Zo krijgt een behandeling meer effect en wordt het risico op bijwerkingen tegengegaan. Bij oudere lasertechnieken was de werking het beste bij mensen met een lichte huid en donker haar. De moderne lasers zijn veelzijdiger en hebben beter effect bij minder contrastrijke situaties, zoals donkere haren op een donkere huid. De moderne laser is ook sneller geworden terwijl er beslist niet aan gerieflijkheid is ingeboet. Verbeterde koelsystemen zorgen ervoor dat het hedendaagse ongemak van de patiënt veel minder is dan vroeger met de Laser Hair Removal.

 

De nieuwe Laser Hair Removal is trefzekerder

Ook geven de nieuwste lasertechnieken minder risico op bijwerkingen. Je hebt dus veel minder kans op:

 

  • Brandwonden
  • Hyperpigmentatie
  • Hypopigmentatie

 

Moderne lasers dringen dieper in de haarzakjes door zodat de huid langer onbehaard blijft. 

 

De behandeling in het kort

Een normale Laser Hair Removal sessie bestaat uit een aantal stappen. Eerst wordt je huid schoongemaakt; eventuele overtollige haren in het behandelgebied worden weggeschoren. Dan stelt de lasertherapeut zijn apparaat in op basis van je haarkleur, het type huid en het te behandelen gebied. Zo worden de laserparameters geactiveerd. Dan komt het laserhandstuk op je huid terecht en wordt de laser in werking gezet. Het geconcentreerde laserlicht beschadigt de haarzakjes door het pigment te absorberen. Als eenmaal het gebied is bewerkt , krijg je na de behandeling een verzachtende crème om de huid te kalmeren. Ook krijg je dan instructies en adviezen voor de nazorg. Het mag duidelijk zijn dat vooral mensen met een wat donkerder huid de nieuwste lasertechnologie toejuichen.