Onderdeel van het omgaan met MS is om zoveel mogelijk te leren over de ziekte, wat de symptomen zijn en hoe ze de kwaliteit van uw leven zullen beïnvloeden. Multiple sclerose is een auto-immuunziekte; dit betekent dat het immuunsysteem van uw lichaam niet meer correct functioneert. Om specifieker te zijn, ziet uw immuunsysteem de cellen in de myeline-omhulling die uw hersenen en wervelkolom beschermen als indringers en maakt antilichamen vrij die perfect goede cellen vernietigen. De resulterende littekens veroorzaken de verschillende symptomen die verband houden met MS.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het omgaan met MS, is leren wat u kunt doen om het effect van deze symptomen op uw lichaam en levensstijl te minimaliseren. Er zullen enkele wijzigingen moeten worden aangebracht, de truc is om zoveel mogelijk informatie te achterhalen om uw leven gemakkelijker te maken. Het is mogelijk met een regime dat medicijnen en dieet omvat om de terugval onder controle te houden of gedurende lange tijd te elimineren.

Het moeilijkste deel van het omgaan met MS voor veel mensen is het besef dat ze een ziekte hebben waarvoor volgens de wetenschappelijke gemeenschap geen genezing bekend is. De eerste reacties zijn meestal woede, verwarring en depressie. Dit zijn allemaal volkomen normale reacties en zijn te verwachten; om hen te helpen omgaan met hen moet u lid worden van een steungroep. Steungroepen bestaan ​​uit mensen die allemaal met dezelfde diagnose te maken hebben gehad en hebben geleerd ermee in het reine te komen. Met hun hulp en steun kun je ermee leren omgaan.

Betrek uw familie en vrienden erbij, laat hen weten dat omdat u multiple sclerose heeft, er momenten zullen zijn dat u hun hulp nodig heeft. Er zullen dagen zijn dat u niet in staat bent om de dingen te doen die u normaal zou doen; mensen om u heen hebben die u kunnen helpen, zal een lange weg banen bij het omgaan met MS. Met de juiste zorg moet je nog vele jaren kunnen werken, neem de tijd om je situatie aan je werkgever uit te leggen zodat zij de nodige compensatie kunnen nemen voor die dagen dat je een terugval lijdt. De beste manier om met MS om te gaan, is door een positieve houding aan te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Ik heb veel baat gehad bij een boek waarin het verband tussen wat we eten en multiple sclerose is onderzocht. Als je wilt weten welk voedsel je lichaam aantast, welke supplementen je moet nemen en hoe je de energie kunt creëren die je nodig hebt, dan is dit boek een must om te lezen. Omgekeerde multiple sclerose [http://www.fighting-ms.info] Als uw natuurlijke innerlijke balans wordt hersteld, zult u hernieuwde energie gaan ervaren, geen pijn en pijn meer en meer van uw symptomen die verband houden met multiple sclerose zullen verdwijnen … Dit zijn uw eerste stappen om vrij te zijn van multiple sclerose medicatie!