Heb je elke dag last van rugpijn? Er zijn er miljoenen die zich net zo voelen als jij, en doktersbezoeken bieden misschien net niet de hulp die je nodig hebt. Waar je je toe wendt kan afhangen van je inzicht in het probleem en wat je het beste vindt voor je precieze behoeften, wat je met deze tips meer kunt begrijpen.

Neem eerst pijnstillers zonder recept. Een eenvoudig vrij verkrijgbaar ontstekingsremmend medicijn kan meestal de scherpe kantjes van de meeste rugpijnen afhalen. Volg de aanwijzingen op het etiket, en neem het zoals voorgeschreven wanneer je rug begint op te spelen. Als dat niet voldoende is, overweeg dan een bezoek aan je arts.

Er zijn fitness programma’s die heel effectief zijn in het verminderen van blessures aan de rug en de pijn die daaruit voortkomt. Voor therapie kun je terecht bij fysiotherapie Huizen.

Meer informatie over deze fysiotherapeut vindt jij op Fysio Masters website.  

Yoga is maar een van de weinig belastende oefenprogramma’s die de spieren kunnen versterken, de soepelheid verbeteren en toekomstige overbelaste spieren voorkomen. Gewichtheffen dat zich richt op de kernspieren is al heilzaam. Als je deze spieren opbouwt, zal je rug beter bestand zijn tegen de eisen van zwaar tillen.

Zorg ervoor dat je een juist gewicht behoudt. Als je overgewicht hebt, vooral als dat gewicht in je bovenlichaam zit, zet je je rug en ruggengraat veel meer onder druk. Door een optimaal gewicht te behouden, zorg je ervoor dat je je rug en ruggengraat niet te veel belast.

Nadat je klaar bent met sporten, zorg je ervoor dat je je strekt. Dit helpt je spieren los en lenig te houden en te voorkomen dat ze verstrakken. Te strakke spieren hebben is een veel voorkomende bron van rugpijn, dus dat wil je vermijden. Door te rekken als afkoeling zul je die spieren los kunnen houden.

Neem pauzes tussen lange perioden van zitten om je rug in topvorm te houden. Regelmatig wandelen of gewoon opstaan en wat rek- en strekoefeningen doen, helpt rugpijn voorkomen. Lang zitten verkrampt je spieren en veroorzaakt overbelasting en spanning. 

Borstverkleining

Borstverkleiningen komen minder vaak voor dan borstvergrotingen. Borstverkleinende chirurgie is een prima manier om jezelf verlichting van rugpijn te geven, en je arts kan je adviseren of deze vorm van chirurgie geschikt voor je is. Grotere borsten wegen meer, waardoor ze druk uitoefenen op zowel je nek als je rug. Borstimplantaten krijgen kan schadelijk zijn voor je rug.

Zowel zeer actieve beroepen als ook banen waarin weinig bewogen wordt, kunnen schadelijk zijn voor je rug. Voortdurend tillen, duwen en op vreemde manieren manoeuvreren kan je rug echt pijn doen en je moet steeds op je bewegingen letten. Ook niet vaak genoeg bewegen kan veel rugpijn veroorzaken als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Gezond eten helpt niet alleen je gewicht op peil te houden, maar ook een evenwichtige gezonde voeding met veel vitamine D houdt je botten sterk, wat betekent dat je rug sterk blijft. Een evenwichtige voeding is belangrijk voor elk aspect van de gezondheid, dus het is niet verwonderlijk dat het niet anders is met de gezondheid van je rug.

Voor nieuwe moeders die misschien borstvoeding geven, help je rug door borstvoeding te geven in een stoel in plaats van op een bank. Als het in een verkeerde houding gebeurt, kan borstvoeding geven rugpijn veroorzaken. Leg ook een comfortabel kussentje achter je rug als je borstvoeding geeft.

Er hoeft geen sprake te zijn van wanhoop bij je rugpijn problemen, want er zijn manieren om de pijn veilig en effectief te behandelen. De antwoorden die je nodig hebt kun je hier vinden in deze geweldige tips die gegeven worden om ervoor te zorgen dat je rugpijn niet helemaal in je eentje te lijf gaat.