Iedereen is er wel inmiddels mee bekend Corona ook wel Covid-19 genoemd. Hoewel iedereen het kent is iedereen er ook klaar mee. Gewoon even met elkaar een drankje doen of gezellig een dagje winkelen zonder te denken aan een mondkapje. Een ding weten we wel en dat is dat het nog niet afgelopen is. Iedereen snakt naar meer vrijheid. Iedere keer je handen desinfecteren bij elke gebouw dat je naar binnen moet. Je handen goed blijven wassen en enzovoort. Toch is en blijft het belangrijk dat we dat blijven doen. Bedrijven die allemaal maatregelen moesten nemen zoals het aanschaffen van een desinfectie apparaten of het plaatsen van schermen. De wat kleine bedrijven hebben desinfectie gel. Dit is in de loop van de tijd veel makkelijker te koop. In het begin was dit natuurlijk heel erg schaars en werden ze voor absurde prijzen aangeboden.

Beginnen met vaccineren

Het vaccineren gaat zeker nog een tijdje duren. Daarom is het aan ons de taak om ons te blijven houden aan de maatregelen. Zo kan het vaccineren sneller gaan en met meer effectiviteit. De levering van de vaccinaties is wel nog een probleem. We krijgen steeds minder vaccinaties geleverd dan we besteld hadden. Dit is super vervelend voor de mensen die wachten op hun vaccinatie. Daarom hopen we met elkaar dat snel iedereen  wordt gevaccineerd. Ook is het natuurlijk niet zeker of de vaccinaties echt zin gaan hebben. Voor veel mensen is dit ook een reden om het vaccin niet te nemen. Mensen zijn namelijk bang of het daadwerkelijk wel gaat helpen. Ook zijn mensen bang voor de eventuele bijwerkingen. Dit is daarom voor iedereen vervelend. Het is daarom ook aan ons allemaal de taak hier nog even aan vol te houden. Dus zorg gewoon dat je aan de maatregelen houd. Dan zijn we het snelst van dit virus af.

Duurzame desinfectie

 Veel bedrijven hebben het zwaar deze tijd. Lenen veel geld en komen in de schulden te zitten. Veel bedrijven worden geholpen door de overheid door middel van steunpakketten die worden aangeboden. Hoewel er veel banen wegvallen tijdens de Corona periode komen er ook weer nieuwe banen beschikbaar. Of het de banen waren er al wel maar is het juist alleen maar bekender geworden onder de mensen. Zonder de steunpakketten van de overheid zouden al heel veel bedrijven gegaan. En dan zouden er ook heel veel banen verloren gaan bij bedrijven. Dit zou weer zorgen voor veel werkloosheid in het land. Dit is natuurlijk weer heel slecht voor de economie. Daarom biedt de overheid dit steunpakket aan de bedrijven. Natuurlijk kan de overheid dit niet jarenlang blijven doen. Daarom hoopt iedereen dat dit snel over is. Anders gaat de hele economie eraan en krijgen we een nog grotere crisis. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.