Gevolgen van gokverslaving

Gokverslaving kan leiden tot ernstige gezondheids- en financiële problemen voor de gokkers. Het kan de gezondheid van gokkers beïnvloeden, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal. Het kan financiële ondergang veroorzaken en ernstige gevolgen hebben voor hun familie en vrienden. Gokkers die niet stoppen met gokken, kunnen niet alleen hun baan verliezen, maar ook hun huis, dierbaren en goede vrienden. Hun leven kan volledig uit de hand lopen als ze verslaafd raken aan gokken en ze kunnen een gevaar worden, niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun familie, vrienden en ook voor het publiek. Gokkers kunnen helaas uiteindelijk geld stelen van hun vrienden en families om hun gokverslaving te financieren en zich alleen gaan mengen met mensen die verslaafd zijn aan gokken. Ze kunnen moeite hebben met slapen en humeurig, angstig en depressief worden. De gokverslaving van gokkers begint zowel zichzelf als hun familie en vrienden pijn te doen. De familie en vrienden van de gokkers kunnen zich kwetsbaar, bedroefd en machteloos voelen als ze niet in staat zijn om te voorkomen dat ze gokken. Mensen die verslaafd zijn aan gokken, kunnen zelfmoordneigingen hebben en dit kan zeer verontrustend zijn voor hun familie en vrienden.

De kinderen van gokouders zullen diep getroffen worden als hun ouders op een boze, kwetsende en verbaal beledigende manier op hen reageren. Kinderen zijn misschien zo bang voor het gedrag van hun gokouders dat ze niet weten waar en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. Gokkende ouders besteden hun geld misschien aan hun verslaving in plaats van aan hun kinderen.

Familie en vrienden moeten niet proberen de gokkers uit hun schulden te redden, want dat zal hen niet helpen van hun gokverslaving af te komen. Gokkers moeten de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat ze een verslaving hebben en dat het een zeer ernstig probleem is.

Hulp en ondersteuning

Gokkers die de beslissing nemen om hulp en ondersteuning te zoeken voor hun verslaving, hebben hun eerste stap naar herstel gezet. Ze zullen de kracht in hen hebben gevonden om hulp te zoeken en zich ook realiseren dat er geen snelle oplossing is voor hun gokverslaving. Ze kunnen hulp en ondersteuning krijgen door:

 1. advies inwinnen bij hun arts die hen doorverwijst naar een geschikte hulpverlener of naar een cognitief gedragstherapeut.
  2.Ga naar een anonieme steungroep bijeenkomst voor gokken.
 2. bellen met de nationale hulplijn voor gokproblemen.
 3. onderzoek naar behandelingen voor gokverslaving zoals hypnose.
 4. Zelfhulpboeken lezen.

Herstellende gokkers zouden moeten proberen om:

1 Breng hun tijd door met hun geliefden en goede vrienden en onderneem sociale activiteiten die ze graag doen.
2 Vermijd gezelligheid met vrienden die verslaafd zijn aan gokken.
3.Gooi hun creditcards weg of vernietig ze zodat ze niet in de verleiding komen om aan gokken te besteden.
4.Leer te ontspannen om stress te vermijden.
5 Neem yoga- of meditatielessen.
6 Bel iemand die ze impliciet vertrouwen als ze aandrang of zin hebben om te gokken.

 1. Blijf positief en eet gezond voedsel.
 2. Ga voor lange wandelingen.
  9 Plan sociale evenementen.
  10.Kook een maaltijd voor hun familie en vrienden.
  11 Kijk tv, luister naar muziek en dans.

Door de bovengenoemde activiteiten te doen, zal de herstellende gokker een meer evenwichtige en bevredigende levensstijl kunnen leiden.