Het spreekt voor zich dat ons gebit vatbaar is voor verslechtering. Dit door invloed van allerhande verschillende factoren. In het bijzonder hetgeen we eten en drinken heeft een haast continue invloed op ons gebit. Dit kan er in de praktijk voor zorgen dat ons gebit op een bepaald moment te slecht is geworden om nog optimaal te functioneren. Niet alleen is het mogelijk dat het kauwen hierdoor wordt aangetast, bovendien kan je in bepaalde gevallen ook vaststellen dat het zelfvertrouwen erdoor wordt aangetast. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende behandelingen die je kunnen verder helpen. Eén van deze behandelingen luistert naar de naam all on six

Gebruik van zes implantaten 

Tegenwoordig bestaan er verschillende behandelingen die dienst kunnen doen als alternatief voor het klassieke kunstgebit. Eén van de vaakst toegepaste is ongetwijfeld de all on six. In dit geval worden er zes implantaten geplaatst in de kaak. Vervolgens zal er hier een vaste brug op worden geplaatst. Op deze manier wordt het mogelijk om het gebit terug volledig intact te maken. 

Een alternatief voor deze behandeling welke eveneens kan worden overwogen is de all on four behandeling. Hiervoor geldt dat de behandeling in principe hetzelfde is, met als enige verschil dat er geen sprake is van zes, maar wel van vier implantaten. Verder is de behandeling eigenlijk nagenoeg hetzelfde. Welke van beide opties voor jou de meest interessante keuze is zal uiteraard altijd moeten worden besproken met de tandarts-implantoloog. 

Een uiterst natuurlijk gevoel bij all on six

Eén van de belangrijkste vragen die in de praktijk wordt gesteld met betrekking tot all on six heeft te maken met het gevoel dat de persoon in kwestie achteraf ervaart. Wat dit betreft benadrukken experten dat er altijd sprake is van een uiterst natuurlijk gevoel. Dat is het gevolg van het feit dat er eigenlijk weinig tot geen kunststof is benodigd. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk in de praktijk nauwelijks een verschil ervaart tussen een echt gebit en een gebit dat tot stand is gekomen door deze behandeling. Ook op dit vlak zit het dus met andere woorden helemaal goed. 

Heel wat mensen overwegen om iets aan hun gebit te doen, maar worden tegengehouden door het feit dat een kunstgebit natuurlijk vrij los zit. Dit niet in het minst tijdens het eten. Dat is een probleem waar je niet mee wordt geconfronteerd indien je ervoor kiest om een all on six behandeling te laten uitvoeren. Eigenlijk zijn er dus duidelijk zeer veel interessante voordelen waar je op kan rekenen.

Het verschil met een “echt” gebit is niet te zien!

Veel mensen stellen zich de vraag of je na het toepassen van een all on six behandeling het verschil ziet met een echt gebit of niet. Dat is beslist niet het geval, integendeel. Het is voor andere mensen dan ook geenszins mogelijk om te achterhalen dat je een dergelijke behandeling hebt ondergaan, integendeel. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben jij ook één van de vele mensen die geconfronteerd worden met een slecht uitziend gebit waardoor onder meer je zelfvertrouwen danig wordt ondermijnd? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het een absolute aanrader kan zijn om op z’n minst te overwegen om een all on six behandeling uit te laten voeren. 

Klik hier om naar onze website te gaan.